fbpx

Top 10 obiective turistice de vizitat în Timișoara

Anul acesta am colindat Romania in lung si in lat si desi si pana acum mergeam destul de des in excursii in tara, anul asta am vizitat mai mult ca niciodata.

Saptamana trecuta am profitat de campania Zboara in Tara a celor de la Blue Air si am fost din nou in Timisoara, cu Simy si Ramo de la Surorile Calatoare.  Desi am mai vizitat orasul acum 4 ani, nu am apucat sa vedem prea multe, deoarece am participat la lansarea unei platforme de fashion si programul a fost destul de aglomerat.

Cu ce ajungi la Timisoara

Cei de la Blue Air au acum zboruri care leaga Bucurestiul, Oradea, Baia Mare, Timisoara, Clujul, Iasiul si Bacaul si foarte multe oferte bune, cu preturi de la 9.99 euro. Zborul pana la Timisoara a durat doar 45 minute.

Unde te cazezi in Timisoara

De data asta ne-am rezervat 3 zile pentru Timisoara, ca sa fim sigure ca avem timp sa vedem absolut toate obiectivele. Ca si cazare, am ales Comfort Apartaments, mai precis Spring, un apartament chic cu doua camere, care a fost perfect pentru nevoile noastre.  Apartamentul este situat intr-un complex aflat la 15-20 de minute de mers pe jos de centrul orasului, astfel ca am avut ocazia sa descoperim si o alta parte din oras, pe care probabil nu o vizitam daca nu ne-am fi cazat aici.
Ne-a placut ca, spre deosebire de alte cazari, in apartament am gasit si un aparat de facut cafea cu capsule, ceaiuri, uscator de par si fier de calcat.
Si trebuie sa stiti ca daca veniti cu avionul, cei de la Comfort Apartaments ofera si servicii de transfer de la aeroport, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme in privinta transportului. Preturile sunt accesibile, de la 149 lei/noapte asa ca daca vizitati Timisoara, chiar va sfatuim sa aruncati o privire pe site-ul Comfort Apartaments.

Obiective de vizitat in Timisoara

Desi multi cunoscuti ne spuneau ca nu ai ce sa vezi in Timisoara si te plictisesti, noi trebuie sa va spunem ca am fost foarte ocupate in toate cele 3 zile. Ca de obicei, si noi si Surorile Calatoare, ne-am facut lista cu obiective inainte de a pleca de acasa si bineinteles ca am gasit o gramada de locuri frumoase si instagramabile, mai putin faimoasa zona cu umbrele colorate- au fost scoase chiar cu o saptamana inainte de a merge noi la Timisoara.

1.Piata Victoriei, Piata Libertatii si Piata Unirii

Sunt foarte multe piete in Timisoara, mai multe ca in majoritatea oraselor pe care le-am vizitat. Piata Victoriei este situata chiar in centrul orasului, iar celelalte doua in continuarea ei, practic treci din una in alta. Sunt foarte diferite ca si stil arhitectural, insa toate sunt foarte frumoase. Preferata noastra este Piata Unirii, unde se afla si casa Bruck-cladirea colorata in stil Art Nouveau ce adaposteste azi faimoasa farmacie Catena 🙂

2. Muzeul de Arta 

Este situat tot in Piata Unirii, in interiorul Palatului Baroc si cladirea in sine este o superba bijuterie arhitecturala. Desi muzeul nu este foarte mare, este foarte frumos si merita cu siguranta sa il vizitati. Pretul biletului este de 10 lei.

3. Parcul Rozelor

Nu mai erau atati de multi trandafiri acum in octombrie, insa parcul e foarte frumos si ne-a placut mult sa ne plimbam pe malul Begai, de-a lungul parcului. Am inteles ca te poti plimba si cu vaporasul, insa noi nu am vazut niciunul cat ne-am plimbat prin zona.

4. Catedrala Mitropolitana

Este absolut impresionanta si la propriu si la figurat. Construita in 1936, are o inaltime de peste 90 metri, fiind a doua din acest punct de vedere, dupa Catedrala Mantuirii Neamului care se construieste in Bucuresti. Noua ne-a placut foarte mult si interiorul si mai ales subsolul care adaposteste un muzeu de arta bisericeasca. Aici am ascultat-o mai bine de o ora pe monahia prof. dr. Nicoleta Plosnea care ne-a uimit cu cunostintele de istorie, arhitectura, geografie, pictura. Efectiv, nu am fi mai plecat de aici, am aflat o gramada de informatii noi si va sfatuim sa va faceti timp sa vizitati acest obiectiv pentru ca veti pleca mai bogati spiritual. Intrarea este libera, insa puteti dona ce suma considerati voi pentru catedrala.

5. Iulius Town

Desi nu intentionam sa ajungem la mall in aceasta vizita in Timisoara, prietena noastra Ana Maria (pe care am intalnit-o prima oara cand am vizitat Timisoara acum 4 ani) ne-a convins ca trebuie sa vedem cum au transformat aceasta zona. Intr-adevar nu ne-am simtit deloc ca la mall, ci mai degraba ca intr-un parc. Ne-a placut mult Happy Wall, un corner colorat unde puteai lasa propriul mesaj, caruselul si zona lacului.

6. Fabrica de bere Timisoareana

Din pacate, fabrica nu se poate vizita in aceasta perioada din pricina pandemiei, insa am fost la restaurantul de la fabrica Curtea Berarilor, insa nu va recomandam, mancarea a fost mult sub asteptarile noastre.

7. Muzeul Satului Banatean

E destul de micut, insa foarte frumos si cateva case se pot vizita si in interior.  Este singurul muzeu in aer liber din vestul tarii si aici gasiti o reconstituire a unui centru civic satesc, cu primarie, scoala, iar piesa centrala este biserica de lemn.

8. Piata Traian

Daca mai sus v-am povestit despre pietele centrale, piata Traian se afla la vreo 20 de minute de centru si aici o sa gasiti o multime de cladiri istorice. Ne-a placut mult aceasta piata aflata in centrul cartierului Fabric, insa, din pacate, este intr-o stare avansata de degradare.

9. Bastionul Maria Theresia

Bastionul Theresia este singurul bastion care mai exista din cetatea Timisoarei din perioada apartenentei Banatului la Imperiul Austriac si se afla intre Hotel Continental și Fantana Punctelor Cardinale. Bastionul a fost reabilitat în perioada 2008–2010 si este folosit si ca pasaj, tot aici fiind gazduite spatii comerciale, restaurante, baruri, o sala de evenimente, dar si un centru de informare turistica de unde puteti solicita harta orasului si afla mai multe informatii despre ce sa vizitati.

10. Scart Loc Lejer

Tot Ana Maria ne-a dus si la Scart, un local inedit ce gazduieste un muzeu al comunismului, unde am regasit majoritea jucariilor si obiectelor din copilaria noastra. Chiar ne-a placut mult muzeul, daca sunteti nascuti in anii ’80-90, o sa gasiti o multime de obiecte familiare aici.

Alte obiective de vizitat:  Parcul Civic, Casa cu Iedera, Memorialul Revolutiei din ’89, Sinagoga, Fantana Punctelor Cardinale, Ceasul Floral, Biserica Millenium, Cladirea Palatului Culturii unde se afla Opera- aflata momentan in renovare.

Unde mananci in Timisoara

Si la acest capitol Timisoara ne-a surprins intr-un mod foarte placut. Am descoperit o gramada de locuri absolut superbe, cu mancare delicioasa. Localurile din Timisoara ni s-au parut mai mari si cu un design mai deosebit ca al celor din Bucuresti.

Daca ar fi sa recomandam doar cateva, v-am indruma cu siguranta sa luati avocado cu waffle si salata de la Ovride Coffee, unul dintre cele mai gustoase mic dejun-uri pe care le-am gustat vreodata.

Zai Apres Cafe– locul arata absolut minunat, atat pe terasa, cat si in interior, iar pastele, burgerii si cartofii dulci sunt delicioase, asa ca am revenit aici doua zile la rand.

La Cafeneaua Verde ne-a placut mult designul si ciocolata calda, insa micul dejun nu a fost prea gustos, la Garage Cafee au foat foarte gustoase sandwich-urile, la Maison des Crepes gasiti acelasi meniu ca si la cel din Bucuresti, iar Vineri 15 castiga detasat premiul pentru cel mai instagramabil restaurant din Timisoara.

Voi ati fost in Timisoara? V-a placut?

anotherside of me piata unirii timisoara
blue air Timisoara

cazare apartament spring comfort apartments timisoara

 

apartament spring comfort apartments timisoara

comfort apartments timisoara

comfort apartments cazare timisoara

blue air zboara in tara

piata unirii timisoara anotherside of me
piata unirii timisoara

piata libertatii timisoara

 

piata unirii timisoara anotherside of me

piata victoriei timisoara

muzeul de arta palatul baroc timisoara

muzeul de arta palatul baroc timisoara anotherside of me

muzeul de arta Timisoara

timisoara anotherside of me

piata victoriei centru timisoara

scris litere timisoara

catedrala mitropolitana Timisoara

happy wall timisoara

fabrica de bere Timisoareana Timisoara

MUZEUL Satului Banatean Timisoara

piata traian timisoara

scart loc lejer Timisoara
muzeul banatului timisoara
interior timisoara
banca splai timisoara
graffiti timisoara
casa cu iedera timisoara
Biserica Piarista Timisoara
bilete tramvai timisoara
sinagoga maura timisoara
parcul civic timisoara
garage cafe Timisoara

ovride Timisoara
cafeneaua verde Timisoara

Comments

comments

6 Comments

  1. noiembrie 11, 2020 / 1:00 pm

    Foarte fain articolul! Mai veniti pe la Timisoara si la vara 🙂

    • Dorina
      Autor
      noiembrie 14, 2020 / 9:04 pm

      Multumim. Da, vrem sa mai venim 🙂

  2. noiembrie 11, 2020 / 2:55 pm

    Foarte util

    • Dorina
      Autor
      noiembrie 14, 2020 / 8:57 pm

      Multumim 🙂

  3. septembrie 28, 2021 / 6:26 pm

    Am fost în Timișoara și mi-a plăcut mult. Abia aștept să revin, sper eu, în 2023, când va fi Capitală Culturală Europeană.

    • Dorina
      Autor
      octombrie 11, 2021 / 8:46 pm

      Da, cu siguranta va fi si mai frumos pana atunci 🙂

Privacy Policy