Probabil ati observat si voi ca de cand purtati masca va apar cosuri pe barbie si in jurul nasului. Din cauza umezelii, a calduriii si a aerului insuficient sub masca se formeaza un mediu propice aparitiei iritatiilor si cosurilor denumite maskne, adica acneea de masca.
Cum combatem maskne și cum prevenim apariția acesteia?
Din pacate, de renuntat la masca nu putem, insa ce putem face e sa avem o rutina de ingrijire a tenului mai atenta decat pana acum. De asemenea, e important sa schimbati masca cat mai des pentru a preveni inmultirea bacteriilor.
Noi in aceasta perioada de cand masca a devenit obligatorie si pe strada nu ne mai dam cu ruj, doar daca mergem la un eveniment sau facem poze pentru ca am observat ca indiferent daca e rezistent la transfer sau nu, tot se transfera pe masca si riscam sa se dezvolte bacterii.
La fel si cu fondul de ten, am observat ca de fiecare data cand folosim un fond de ten cu acoperire mai mare si purtam masca timp de mai multe ore, ne apare cate un monstrulet, asa ca il evitam pe cat posibil.
Noi avem tenul uscat si sensibil, asa ca nu folosim o crema tratament pentru acnee deoarece asta ne-ar usca si mai tare tenul. Pentru monstruletii care ne apar pe barbie folosim un tratament local si anume o crema pentru imperfectiuni, La Roche Posay Effeclar Duo (+) pe care o aplicam fix pe cos. Cremele de acest gen nu fac minuni, cosul nu trece intr-o zi, insa ajuta la uscarea mai rapida a lor si trateaza si roseata destul de bine.
De asemenea, cam o data pe saptamana folosim si o masca pentru curatarea in profunzime a porilor, si anume TONYMOLY TAKO, care nu doar ca e super draguta, insa ne ajuta sa curatam imperfectiunile acumulate in pori. Noi o aplicam doar pe nas si barbie pentru a nu ne usca tenul, insa daca aveti tenul mixt sau gras o puteti folosi pe toata fata.
In afara de aceste produse, in aceasta perioada evitam cremele nutritive dense, produsele prea grase si folosim creme hidratante non-comedogenice care nu astupa porii si nu incarca inutil tenul. Excelente sunt cremele cu consistenta gel, dar si serumurile faciale usoare.
De asemenea, pentru curatarea tenului folosim mai intai apa micelara, apoi cleanser, iar la final incheiem cu toner pentru a fi sigure ca am eliminat toate impuritatile.
Voi ce sfaturi aveti pentru a scapa de maskne?