fbpx

Pimple S.O.S: Fast solutions from Bioderma

I think we all have been there: those moments when a huge pimple appear on our face just a few days before a big event or a meeting.

First thought is to pop that zit or to use all kinds of homemade „medicines” such as toothpaste or lemon juice. Fortunately, now we have modern treatments 🙂

For example, Bioderma launched new products to treat, but also to hide the face imperfections.

I’ve tried Bioderma Sebium Global – a lotion with a nice and fresh smell (cucumber), but unfortunately without results in my case.

Although I have applied consecutive days this lotion, I’ve noticed no improvement, only the fact that the zits were a bit deflated after a few days, what was normally.

Cristina (my sister) also tried this product and she likes it because it dries all her pimples. She has a dry and sensitive skin, that’s why the lotion dry also all the surrounding skin, but in my case the face was very soft after using it. 

Not in the case of blackheads wasn’t successful, so for me Sebium Global * has not been an efficient product, but I think that the results depend strongly on the type of your skin. The product is addressed to combination skin, with a tendency to breakout.

After this lotion, I tried Bioderma Sebium AI corector, a product with a inovative design: a small ‘box’ with a green solution with integrated mirror and above has a tube with tinted moisturizer (see the photos below).

Green cream has worked perfectly for me. The active pimples were deflated and dried, but I don’t like that  it didn’t work out „till the end”, like all the products I’ve tried.
For example, I have a large red zit, I apply the product and over 2 or 3 days is small, but I can’t stand that  a brown/red spot remains on my face for a few weeks, sometimes a few months.

After treatment, follows cover 🙂

Unfortunately, I didn’t tried the tinted moisturizer because it’s very dark for my complexion and has an orange tone. I saw (on my hand) that it’s smooth, is easy to apply uniformly and has small to medium coverage.

I can say that the green cream is very good and it really works, but there should be found a solution with the tinted moisturizer, because I am not the only who complained of the dark color.

 Did you try these products from Bioderma? What you use to dry pimples quickly?

******************

Toate cred ca ne-am confruntat cu aparitia unui cos pe fata (sau chiar mai multe) chiar cu cateva zile inainte de un eveniment important sau de o intalnire.

Primul gand care le vine multora dintre noi e sa stoarca cosul sau sa il trateze cu tot feluri de leacuri babesti cum ar fi pasta de dinti sau zeama de lamaie. Din fericire, s-au inventat si solutii mai moderne 🙂

Spre exemplu, Bioderma a lansat produse noi care sa trateze, dar si sa camufleze imperfectiunile tenului.

Am incercat mai intai Sebium Global, o lotiune cu textura usoara si un miros foarte frumos si fresh (de castravete), care, din pacate, nu a prea dat rezultate in cazul meu.

 Desi am aplicat-o mai multe zile consecutiv nu prea am observat nicio ameliorare a cosurilor, poate doar faptul ca se mai dezumflau putin, dar asta in decurs de cateva zile, ceea ce era oricum firesc.

Cristina (sora mea) s-a inteles mai bine cu ea, ii usca cosurile, dar ii usca si zona din jurul cosurilor, ea avand un ten sensibil si mai uscat decat al meu.
Mie nu mi-a uscat deloc tenul, ba dimpotriva, parca aveam acele zone mai fine dupa ce imi dadeam cu ea, cu toate ca si eu am tenul uscat.

Nici in cazul punctelor negre nu a avut succes, deci pentru mine Sebium Global* nu a fost un produs eficient, insa cred ca rezultatele depind foarte mult de tipul de ten. Produsul e adresat cu precadere tenului mixt, cu tendinte acneice.

Sebium Global are 30 ml, costa 55 RON si gasiti lista de ingrediente aici.

Am incercat apoi Sebium AI Corector, care promitea eliminarea cosurilor inflamate, printr-o actiune multipla: 

Combinaţia dintre esterii de alfa-hidroxi-acizi, acid salicilic si acid
citric, restabilesc claritatea pielii prin eliminarea coşurilor şi a
punctelor negre, în timp ce gluconatul de zinc asociat cu enoxolona,
calmează şi reduc roşeaţa cauzată de inflamaţie.

 Produsul are un design inedit, continand o mica „cutiuta” cu o solutie verde cu oglinda integrata in capac si deasupra are insurubat un tub cu crema colorata.

Niciun produs din lume nu poate vindeca instant un cos, asa ca daca ai
nevoie sa iesi din casa imediat, trebuie sa folosesti si produse pentru acoperire.

Bioderma Sebium AI Corector* contine si o crema colorata, cu acoperire mica pentru a ascunde imperfectiunile tratate anterior cu crema verde.

Crema verde a functionat de minune pentru mine. Chiar usuca cosurile si le trateaza, insa ma enerveaza ca nu functioneaza pana la capat, ca de altfel toate produsele pe care le-am incercat.
Spre exemplu, am un cos mare si rosu, inflamat si urat, aparut astazi, aplic crema si peste 2-3 zile deja e mic, nu mai e iesit in relief, insa ma deranjeaza faptul ca urma mica si maro/rosie de la acel cos ramane pe tenul meu uneori si cateva luni. Chiar nu am gasit un produs care sa inlature un cos si sa nu lase nicio urma in decurs de cateva zile/o saptamana.
Oricum e bine ca mi-l micosreaza si cu fond de ten sau concealer peste acele urme nu se cunosc, insa eu stiu ca sunt acolo 🙂

Dupa tratare, urmeaza acoperirea 🙂

Din pacate, nu am prea putut incerca crema de acoperire deoarece e foarte inchisa pentru tenul meu si are o tenta portocalie. Din ce am testat-o prin casa (o singura data, la inceput), am vazut ca e fluida, se intinde usor si uniform si are acoperire mica spre medie.

Mi-ar fi placut sa existe mai multe nuante disponibile la aceasta crema sau cel putin aceasta sa fi fost mai deschisa.

Bioderma Sebium AI Corector costa in jur de 70 de RON (crema colorata are 30 ml si cea verde 2 grame) si o gasiti la farmaciile din toata tara.

Pot spune ca partea verde e foarte buna si eficienta, insa ar trebui gasita o solutie si cu crema colorata, deoarece am vazut ca nu sunt singura care s-a plans de culoarea prea inchisa.

Nu cred ca e nevoie sa va mai spun ca doar cu produsele potrivite tenului vostru si cu o rutina de ingrijire corecta puteti scapa de cosuri definitiv, insa aceste produse reprezinta doar solutii rapide pentru cosuri sporadice, nu pentru acnee sau alte afectiuni grave ale tenului.

Ati incercat vreunul din aceste produse de la Bioderma? Voi ce folositi pentru a va trata cosurile rapid?

Si la final noi reduceri de la Romwe:

American National Day
Sale at Romwe!
Time:
06/11/2013
– 06/15/2013

Comments

comments

13 Comments

  1. iunie 13, 2013 / 6:52 am

    Mie mi se pare un produs scumpicel, 50 lei pare un pret mai accesibil. Produse cu efecte similare, temporare si imediate le-am avut cu roll-on de la Garnier si isotrexin. Primul il aplicam ziua si al doilea seara.

    • iunie 13, 2013 / 3:12 pm

      Si mie mi se par cam scumpe putin, insa daca la AI Corector ar fi fost buna si crema colorata, ar fi fost practic un produs 2 in 1, si fond de ten si tratament de cosuri, deci renta, insa asa nu.
      Isotrexin banuiesc ca e similar cu Brevoxyl pe care l-am avut si eu, insa imi usca rau fata, nu doar cosurile si mi-o si inrosea 🙂

  2. iunie 13, 2013 / 7:09 am

    I think it depends on the skin! I have the same problem as you, pimples become brown spots… I use chemical peeling products and they are great, they do wonders!

    ps: and from time to time, zineryt 🙂

    • iunie 13, 2013 / 3:17 pm

      So I'm not the only one with little brown spots :))
      I also use AHA and BHA, but they didn't worked for me. I keep using them, maybe someday…. :)))
      I heard about Zineryt, maybe I will try it 🙂 Thanks for the tips!

  3. iunie 13, 2013 / 8:02 am

    Oooh tbh I never knew Bioderma did anything like this despite always buying their cleansers! I SWEAR by Murad's Blemish Spot Treatment (wrote about it here!) – it honestly clears my spots up over night!!

    Lulu – elyouelyou

    • iunie 13, 2013 / 3:20 pm

      I also used a Bioderma cleanser and their Sensibio H2O micellar water is my holy grail make-up remover 🙂
      I will read now the review, I'm very curious. Thanks for advice.

  4. iunie 13, 2013 / 1:48 pm

    Does it makes your skin itchy or redness? I tried the Galderma/Malderma but it cause me itchiness and redness although it works well

    • iunie 13, 2013 / 4:36 pm

      No, I didn't have itchy or red skin after using it or other problems.. I never heard of Malderma, I will google it 🙂

  5. iunie 13, 2013 / 3:48 pm

    Darling eu de cosuri am scapat cu Effaclar Duo.De la Bioderma am folosit Sebium gel de spalare si lotiunea de curatare tot din gama sebium.Si am folosit si crema speciala pentru pielea agresata de tratamentele antiacneeice si mi-au priit toate.Dar acum nu as mai avea tupeu sa schimb LRP cand vad ca merge bine.Ai dreptate cu nuanta cam inchisa a cremei,dar pentru ca vine vara cred ca pot fi scuzati.Eu n-as putea in niciun fel sa port o astfel de crema pe fata,ar fi de 15 ori mai incisa decat pielea de pe gat:)).Pupici

    • iunie 13, 2013 / 4:41 pm

      Am incercat si eu mai multe produse de la Roche Posay, Effeclar K si nu stiu ce alte minunatii, dar toate mi-au iritat tenul. M-am inrosit si ma manca, mi-au aparut si niste bubite mici de la ele. Am zis ca nu mai folosesc nimic de la ei, dar m-ar cam tenta si pe mine Effeclar Duo, ca am auzit multe lucruri bune despre el.
      Totusi, nu cred ca o sa dau atatia bani pe el pentru ca poate am alergie si la el si nu o sa-l pot folosi,. O sa ma uit cand merg in farmacii daca au mostre sau tubulete travel size 🙂
      Nici la mine nu se potriveste deloc crema si nici acum vara nu o sa o pot folosi, ca nu o sa ma bronzez cine stie ce pentru ca nu stau la soare.
      Te pup! 🙂

  6. iunie 17, 2013 / 11:28 am

    Off daca as reusi sa ma tin si eu de toti pasii pe care trebuie sa-i urmez in ingrijirea tenului..De cele mai multe ori folosesc doar crema si demachiant desi am tenul gras si stiu ca ar trebui sa folosesc si o gel de spalare. Mi-am propus sa incerc produsele Bioderma Sebium pentru ten gras. O sa revin cu detalii cand o sa-mi fac o parere!
    Pupicei!!
    The Lovely Darlings

  7. Anonim
    martie 3, 2014 / 11:58 am

    always i used to read smaller articles or reviews which also clear their motive, and that
    is also happening with this post which I am reading here.

    Also visit my web-site: How to Get rid of acne fast

  8. Anonim
    martie 16, 2014 / 3:49 pm

    Hi to every one, the contents existing at this web page
    are actually amazing for people knowledge, well, keep up the nice work fellows.

    Feel free to visit my blog Captain America The Winter Soldier Online

Privacy Policy