fbpx

Hai România!

„Hai!” şi „Davai!” sunt strigătele pe care le auzi cel mai frecvent în timpul meciului de Cupă Davis, dintre România şi Ucraina, de pe terenul central de la Arenele BNR. Jucătorii încleştează pumnul şi aruncă o privire spre scaunele căpitanilor, câutând un imbold care să le dea încredere să joace şi mai bine.

La pauzele dintre game-uri însă situaţia se schimbă. Din centrul arenei încep să se audă strigătele şi mesajele de încurajare ale fanilor, care parcă vor să-i răsplătească pe jucători pentru că fac tot posibilul să câştige pentru ţara lor. Tonul e dat de un suporter ce poartă tricoul naţionalei, care scandează ca la fotbal: „Cine bate? România! He, he, he!” şi loveşte în scaunul din faţă (care scoate un sunet asemănător cu cel al unei tobe) sau „România! Ole, ole, ole!” , iar apoi ceilalţi spectatori îi ţin isonul cu aplauze.

După ce arbitrul anunţă „time ” se lasă din nou liniştea peste terenul cu zgură roşie, proaspăt curăţat. Victor Hănescu îşi continuă serviciul şi după 3 ore şi 7 minute de când începuse partida cu Ilia Marcenko reuşeşte să câştige, fără să piardă niciun set. Scor final: 7-6, 7-5, 6-4.

Agitaţie, tensiune, speranţă şi dorinţa de a câştiga -toate acestea se simt în aerul umed şi plin de fulgi (de la pomii din apropiere) de pe terenul central.
În tribune îşi fac apariţia şi personalităţi marcante din România: Mircea Geoană, Cristian Tudor Popescu, Dumitru Hărădău pentru a-l urmări pe debutantul (în Cupa Davis) Adrian Ungur.

După o pauză de 30 minute urmează cel de-al doilea meci al zilei, care îi are ca protagonişti pe Adrian Ungur şi pe Serghei Stahovschi.
Meciul e mult mai tensionat decât primul, emoţiile îşi spun cuvântul pentru Ungur, care nu a mai jucat până acum un meci pentru ţara sa. Jucătorul ucrainean e nemulţumit de un spectator român care vorbeşte în timpul punctului, iar arbitrul îi avertizează de mai multe ori pe românii din tribune.

Deşi în setul 2 revenise spectaculos de la 5-2 şi câştigase cu 7-6, Adrian nu mai reuşeşte acest lucru şi în ultimele două manşe şi se înclină în faţa ucraineanului, nr.57 ATP. Se pare că strigătele lui Stahovsky (care la un moment dat a îndemnat publicul român să-l huiduie) l-au iritat pe Ungur, care nu era pregătit pentru o asemenea presiune şi a cedat cu scorul de 2-6, 7-6, 5-7, 5-7.

Mâine cei care vor juca la dublu (cel mai probabil Marius Copil şi Horia Tecău) vor avea o povară şi mai mare pe umeri, fiind nevoiţi să aducă un punct României, pentru ca duminică să nu fim obligaţi să câştigăm ambele partide de simplu.

Mult succes! Fanii sunt alături de voi! Doamne ajută!

HAI ROMÂNIA!


Comments

comments

1 Comment

  1. mai 8, 2010 / 2:05 pm

    Geonel, geonel!
    Bri, cred că „Hai România” puteai să scrii și tu cu bold și caractere mai mare, ce draculii, doar ne respectăm :))

Privacy Policy