fbpx

Cum au devenit premiile Grammy subiect de examen

Ieri am scăpat de examenele din sesiunea de iarnă. Mă simt uşurată, am super mult timp liber, pot să exersez în voie la spaniolă, să mă uit la filme, să văd ce mai e nou pe net, lucruri de care am cam fost privată în ultima vreme.

Ultimul examen, la Genuri TV a fost cel mai ciudat. Profa’ nu a putut veni aşa că a trimis-o pe seminaristă. Toţi am bombănit când am văzut-o pe ea după ce o aşteptasem cam 20 de minute pe profa de curs. Majoritatea grupelor am făcut cu ea aşa că o ştiam ce „poamă” e. Trecând peste faptul că a întârziat 20 de minute (ceea ce pentru ea cred că nu însemna nimic având în vedere că la seminar venea cu o oră mai târziu şi ne mai dădea şi pauză) eu sunt sigură că ea a inventat subiectele pe loc.

Profa de curs ne spusese cam la ce să ne aşteptăm aşa că citisem o groază de interviuri cu personalităţi politice, mă gândisem la subiecte de reportaj, documentar chiar şi anchetă. Ştiam şi teoria, deci mă aşteptam să mă descurc onorabil la acest examen.

Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, aşa că iată care au fost subiectele:
1.Analiză comparativă între canalul de nişă şi canalul generalist (ăsta era subiectul de teorie, cică)-aveam voie să scriem minim 8 şi maxim 10 rânduri. Am încercat să-i spunem că nu ni se predase acest curs, dar nici nu a vrut să audă, spunând că e de la primul curs (nu ştiu dacă a fost cineva la primul curs pentru că nu se făcuse încă repartizarea, dar în fine…. ).
2.O stire „what formula” despre premiile Grammy. Surprize-surprize premiile fusesera noptea trecută şi nimeni nu apucase să le vadă,iar dimineaţa am plecat direct la examen fără să mai am timp să ma uit pe net la ceva. Am vociferat toţi, în amfiteatru era o gălăgie infernală, încercam să-i explicăm că nu ştiam câştigătorii, nu văzusem nimic, dar ea ne-a spus cu nonşalanţă: „Nu îmi pasă, sunteţi jurnalişti, descurcaţi-vă.” O colegă zbiera pentru a se face auzită că nu suntem jurnalişti deocamdată, dar cine să o mai audă?
3.Interviu cu Adrian Mutu după ce a fost depistat pozitiv.Trebuia să spunem şi unde am difuza interviul, la ce oră, dacă era live sau înregistrat etc. Când am auzit Mutu mi s-a întors stomacul pe dos. Niciodată nu l-am suportat pe acest tip, bineînţeles că auzisem că s-a dopat pentru că vuia toată media, dar mai mult….Oricum un interviu cu Mutu mi se pare mai degrabă pentru un tabloid sau o televiziune comercială decăzută rău de tot- cine naiba îl mai crede că s-a dopat din greşeală, când e deja a doua oară şi e văzut tot timpul numai prin cluburi şi baruri, chiar şi înainte de meciuri?

Am rezolvat toate subiectele cu chiu cu vai. Când am ajuns acasă am aflat că intuiţia mea a funcţionat aproape perfect: scrisesem că Beyonce a luat 5 premii (a luat 6), iar Taylor Swift 3 (luase 4 ). Am nimerit până şi categoriile pentru care au fost premiate, am scris şi despre copiii lui Jacko că au cântat pentru prima oară în public (deşi în realitate doar au urcat pe scenă), eee, oricum am fost pe aproape.

Se pare că e bine să mai citeşti şi ştiri mondene câteodată, nu numai cotidiene serioase.Totuşi asta a fost o excepţie, aşa cum e şi profa de seminar: o excepţie de profesoară la FJSC.

Comments

comments

Privacy Policy