fbpx

Afrodita Resort & Spa

Dupa doua luni de la ultima noastra vizita, ne-am reintors la Baile Herculane, de data asta nu doar in trecere, ci pentru a petrece un weekend de relaxare la Afrodita Resort &Spa.

Hotelul de patru stele este parte a grupului Bacolux Hotels și a fost inaugurat in anul 2012.  Din acest grup face parte și Diana Resort, hotel de trei stele deschis in anul 2011. Hotelurile au fiecare cate 220 de camere si reprezinta 20% din locurile de cazare din Herculane.

Ambele hoteluri functioneaza tot timpul anului, oferind turistilor o serie de tratamente efectuate sub supravegherea unor medici balneologi cu indelungata experienta.

Desi din afara, Afrodita Resort & Spa mai pastreaza inca aerul comunist, de indata ce cobori la -2, ajungi la Herculum SPA, o baza de tratament moderna si un centru SPA premiat de ESPA (European Spas Asociation) si OPTBR.

Aici am avut ocazia sa experimentam apele termale si centrul de relaxare si tratament. Herculum SPA are o piscina cu apa termala, doua bazine tip jacuzzi, patru saune, o baie cu plante si cateva bazine cu ape termale cu diferite minerale.

Efectele benefice ale curelor termale sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, iar baile de la Herculane sunt faimoase in intreaga Europa- apele sulfuroase vindeca si in prezent extrem de multe boli atat interne, cat si externe- afecțiuni reumatice – degenerative, afectiuni respiratorii si ginecologice. 

Tratamentele sunt personalizate de catre medicul centrului, in urma unei consultatii de specialitate, pe baza documentelor medicale si la ele au acces atat clientii hotelului, dar si persoane din afara lui.

In general, o cura ar trebui sa dureze minim 14 zile. Noi am stat doar pe perioada weekend-ului si am incercat, de curiozitate, si bazinul cu sulf, desi era clar ca o singura baie nu poate sa aiba niciun efect. Atunci cand te afli in apa, mirosul de oua clocite nu se mai simte la fel de rau ca in afara ei, e chiar ok si nici nu stii cand zboara cele 15 minute, perioada recomandata de medici pentru aceste bai.

Preferatul nostru a fost bazinul cu plante medicinale, unde am facut pur si simplu baie in ceai cald, cea mai relaxanta activitate ever. Si am continuat relaxarea si la saune, dar si la jacuzzi. Pentru a ne revitaliza am fost si la o clasa de aqua gym, prima noastra clasa de acest gen, unde ne-am distrat de minune.

De asemenea, am incercat si masajul de relaxare Momentum si timp de 50 de minute ne-am detensionat complet, specialistii avand grja sa ne relaxeze fiecare muschi incepand de la degetele de la picioare si pana la gat.

Desi este in curs de restaurare, Herculane poate fi un loc bun pentru petrecerea unei vacante de relaxare, iar daca veniti cu masina, puteti sa faceti si excursii in imprejurimi. Chiar va recomandam locurile vizitate de noi in vara: Cazanele Mari si Cazanele Mici, cascada Bigar, Parcul Național Domogled – Valea Cernei, Cheile Nerei, lacul Ochiul Beiului, cascada Beusnita si multe alte obiective turistice si trasee usurele de realizat chiar si pentru cei care nu sunt experimentati.

Comments

comments

Distribuie:

Privacy Policy