fbpx


Mamaia hoţiilor

Cum se fac afaceri în Mamaia şi de ce sunt preţurile aşa piperate?
Nu vă pot da răspunsul exact, dar vă pot oferi un exemplu trăit pe propria-mi piele în mini-vacanţa de 1 Mai.

Am ieşit cu fetele (Cris şi Ramona) să ne plimbăm prin satul de vacanţă şi apoi să cumpărăm o pizza. Am cercetat piaţa şi am văzut că deşi preţul ajungea la 48 Ron (!!!!!) pentru o pizza mare, erau şi locuri unde se vindea foarte ieftin 🙂 , cu 15 Ron, aşa că am fost atrase de oferta irezistibilă şi am decis să facem comandă.

După vreo juma’ de oră de aşteptat a sosit şi comanda noastră, împreună cu un bon şi restul, pentru că Ramona dăduse 50 RON pe două bucăţi. Restul era de doar 15 Ron, deşi trebuia să fie 20. Ne gândeam că e o greşeală, dar Cris a fost inspirată şi s-a uitat pe bon şi aşa am înţeles că sosul era 3 lei, iar cutiile 2 lei.

Cei de aici au ajuns să facă bani şi din carton, nu numai din scoici şi piatră seacă. Nu mai întâlnisem anterior nicio pizzerie care să ceară bani pantru cutii şi sos (care s-a dovedit a fi ketchup, împrăştiat timid pe la colţuri).

Mă gândeam că ar putea să afişeze măcar undeva că preţul nu conţine „accesoriile”, pentru ca doritorii să cumpere în cunoştinţă de cauză, nu să se trezească „jefuiţi”.

Exemplele ar putea continua, cu magazinele de haine, unde am văut produse identice la diferenţe de zeci de lei.

Dar ce să-i faci? Asta-i Mamaia- land of big prices.

Comments

comments

1 Comment

  1. mai 5, 2010 / 12:14 pm

    Ceea ce se întâmplă la Mamaia, şi în România în general, este într-adevăr din vina comercianţilor, dar trebuie să recunoştem că în proporţie de 80% este vina celor care cumpără. Aici este vorba de cerere şi ofertă.Normal că îmbogăţiţii peste noapte, care îşi permit să arunce cu banii nemunciţi, i-au făcut pe comercianţi să vadă că se poate şi că au vânzare şi cu asemenea preţuri piperate.Doar când lumea va refuza să mai apeleze la asemenea servicii şi produse, se va putea schimba ceva. Un început îl reprezintă oamenii care aleg să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria, Turcia sau Grecia, unde au oferte omeneşti şi sunt trataţi regeşte. Dar se pare că nici aşa românaşii hotelieri nu se prind. Sper să se frigă bine la un momentdat.Gata, închei aici, că mă agit prea tare, nu se rezolvă nimic şi nu vreau să iasă un comentariu mai mare decât post-ul. :)))

Privacy Policy