fbpx

Behind the scene cu Paula Herlo

Astăzi la facultate a fost prima ediţie din acest an a serilor FJSC. Invitata a fost Paula Herlo, jurnalista care a luat premiul Emmy pentru campania: „Tu ştii ce mai face copilul tău?”

Nu mă documentasem înainte de dezbatere şi nu ştiam prea multe despre Paula sau despre campanie, dar am aflat astăzi atâtea lucruri de la ea pe care sigur nu le-aş fi găsit pe net.

E o tipă super inteligentă, realistă, hotărâtă şi ambiţioasă. Ne-a povestit cum a început cariera ei de jurnalistă (după ce lucrase ca vânzătoare şi apoi la o sală de net) la PRO TV Arad şi cum a ajuns la Bucureşti.

Am înţeles că Pro TV nu înseamnă numai ştirile de la ora 5 şi divertisment ieftin, ci există şi emisiuni, reportaje şi documentare de calitate, sensibile şi care chiar salvează vieţi.

Am aflat că Paula e mai mult decât cea care merge la faţa locului şi ia un interviu, ea e cea care gândeşte tema, modul cum o vor aborda, cum vor fi montate secvenţele filmate etc.

Relaţia dintre Paula şi persoanele din reportaje nu se termină atunci când se închide camera, ea continuă să îi susţină moral şi financiar. Ne-a spus că micuţilor din reportajele pe care le-am vizionat le-a cumpărat calculatoare pentru a le răsplăti performanţele şcolare sau dimpotrivă pentru a-i motiva să înveţe.

Ştia numele tuturor celor din campaniile pe care le-a realizat, („Avem viaţă în sânge”, „Tu ştii ce mai face copilul tău?”) şi mergea să-i viziteze sau ţinea legătura prin telefon cu toţi.

Ne-a explicat că nu trebuie să facem meseria de jurnalist pentru a deveni celebri, ci din pasiune şi din dorinţa de a ajuta oamenii şi de a schimba ceva.

Paula ne-a dezvăluit că nu şi-a imaginat nicio clipă că va primi acel premiu, ci a făcut campania pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen. Întrebată fiind care e cea mai mare realizare profesională a spus că înfiinţarea Registrului Naţional al Donatorilor de Măduvă există acum şi în România datorită campaniei Pro TV- „Avem viaţă în sânge”.

Mi-a părut bine că am avut ocazia să o cunosc pe Paula şi să aflu atâtea lucruri de la un om care are experienţă în domeniu şi face jurnalismul nu pentru bani sau pentru faimă, ci din pasiune şi din dorinţa de a face bine.

Duminică, la ora 18:00 începe o nouă ediţie „România te iubesc” şi o nouă campanie, deci vă invit să le urmăriţi.

Comments

comments

Privacy Policy