fbpx

Serena Williams şi spiritul ei de justiţiară

Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte la semifinala dintre Serena Williams şi Kim Clijsters a făcut deja înconjurul lumii. Din punctul meu de vedere (si al multor comentatori, inclusiv John McEnroe) Serena a fost nedreptăţită.

Iată ce s-a întâmplat pe scurt: la scorul de 6-4, 6-5 în favoarea lui Clijsters, Serena servea cu al doilea serviciu, fiind 30-15, iar arbitra de linie a anunţat greşeală de picior, astfel că scorul a deveit 15-40.

Pentru moment, Serena a părut că vrea să continue jocul, cerând mingi copilului de mingi, însă acest lucru nu s-a întâmplat. S-a întors spre arbitra de linie şi a inceput să se certe, să o facă să înţeleagă că nu a săvârşit acea greşeală, ajungând chiar la ameninţări verbale de genul: „Îţi îndes …mingile pe …gât”.

Arbitra de scaun a chemat 2 supervisori, care au hotărât să-i acorde Serenei un punct penalizare, astfel meciul s-a încheiat 6-4, 7-5 în favoarea lui Clijsters.

Sunt convinsă că Serena şi-ar fi putut reveni, la fel cum a făcut-o în game-ul precedent când a servit 2 aşi, însă a fost prea temperamentală, a izbucnit dintr-o dată , a uitat că e sportivă şi se află pe terenul de tenis.

Pe de altă parte cei de la Us Open au nedreptăţit-o „la ea acasă”, deoarece la reluările difuzate de posturile de televiziune s-a văzut clar că nu a fost nicio greşeală de picior. Nu s-a vorbit nici o clipă de vina arbitrei de linie (care sincer părea căzută din spaţiu ) care chiar a minţit că Serena a ameninţat-o că o ucide, s-a exagerat şi s-a înflorit pe marginea comentariilor Serenei, nimeni nu s-a gândit vreo clipă să difuzeze o reluare oficială sau să schimbe acea decizie.

Serena a fost amendată ulterior cu 10.500 de dolari şi se discută dacă va fi lăsată să joace la US anul viitor.

Mi-a plăcut atitudinea Serenei la conferinţa de presă şi după, a arătat că trece uşor peste momentele mai dificile, cred că de asta a realizat ce a realizat şi are o asemenea carieră. Ea în noaptea când ar fi trebuit să joace finala a fost la VMA, prezentând-o pe Pink, s-a distrat, uitând de tot scandalul.

În fond, ea doar a vrut să se facă dreptate, însă nu a reuşit decât să agraveze totul, oricum cu sau fără finala din acest an, noi ştim cine e Serena Williams.

Comments

comments

Privacy Policy