fbpx

BCR Open 2009

Acum câteva zile mi s-a îndeplinit o mare dorinţă, aceea de a fi spectator la cel mai mare turneu de tenis de la noi din ţară: BCR Open.

Au fost câteva zile pline de emoţie, bucurie, curiozitate, împlinire.

Am avut ocazia de a lua autograf de la unul din cei mai mari jucători români, cu care m-am şi fotografiat: Andrei Pavel. Spun ocazia pentru că Andrei s-a retras din circuitul profesionist şi se va muta în America, după cum a declarat la conferinţa de presă, la care am participat şi eu.

E un tip degajat, glumeţ, natural şi foarte modest. Deşi la conferinţă reporterii îl elogiau şi îi aminteau performanţele pe care le-a reuşit el spunea tot timpul că există jucători mai buni decât el în România, că e onorat să fie căpitanul de Cupă Davis (de parcă n-ar fi meritat-o din plin) şi glumea tot timpul în legătură cu tema retragerii (a venit lângă el un domn în vârstă care i-a spus că e pensionar şi îl admiră, iar Andrei a spus: „Nu-i nimic, că de azi şi eu sunt pensionar”).

Am văzut foarte mulţi jucători importanţi: Nicolas Almagro, Igor Andreev, Simone Bolleli, Olivier Rochus, Juan Monaco, Fillipo Volandri etc şi nu în ultimul rând Victor Hănescu şi ceilalţi jucători români.

Am descoperit noi talente, nume care cu siguranţă peste câţiva ani o să devină celebre: Robert Coman (avea încălţăminte Nike RF şi sper ca peste câţiva ani să calce şi la propriu şi la figurat pe urmele lui Roger Federer), Marius Copil, Alex Luncanu.

În tribune au fost multe nume sonore din România, dar cel mai înfocat suporter era de departe Cristian Tudor Popescu. I-am mai văzut pe Bogdan Enoiu, Florin Segărceanu, Dumitru Hărădău, Adrian Cruciat şi bineînţeles mulţi alţi jucători români care veneau la meciuri.

Îmi pare bine că am fost la turneu la calificări şi in primele 2 zile pentru că deja toţi românii şi favoriţii principali au părăsit competiţia.

Îmi pare rău că nu o să pot asista la meciurile demonstrative, care sunt convinsă că vor fi spectaculoase, dar poate la anul..

Comments

comments

Privacy Policy