fbpx

Muzeul Astra din Sibiu

Probabil majoritatea dintre voi ati vizitat cel putin o data Sibiul, insa oare cati dintre voi ati fost la muzeul Astra? Cand ati auzit cuvantul muzeu probabil vreti sa sariti peste articol, direct la fotografii pentru ca muzeele vi se par plictisitoare de obicei? 🙂

In primul rand, Astra nu e un muzeu clasic, e un muzeu in aer liber si in al doilea rand e atat de interesant incat ai vrea sa-ti petreci o zi intreaga acolo pentru a explora fiecare coltisor si a afla cat mai multe.

Ca marime, muzeul Astra este cel de-al doilea muzeu in aer liber din lume. Noua ni s-a parut enorm, am mers doua zile prin el si tot nu am vazut tot ce era de vazut. Muzeul se intinde pe o suprafata de 96 ha, din care expozitia propriu-zisa ocupa 42 de hectare si detine peste 300 de cladiri.

Noi am mers la Muzeul Astra la invitatia asociatiei Travel Focus pentru o serie de evenimente dedicate Centenarului Romaniei.  Asociatia Travel Focus infiintata de Razvan Pascu (pe care cu siguranta il stiti pentru ca e unul dintre cei mai cunoscuti bloggeri de travel de la noi) urmareste sa promoveze turismul si traditiile romanesti atat catre turistii romani, cat si straini.

In prima zi am avut timp sa vizitam o parte din muzeu si am ramas impresionate de case, de morile de vant, de privelistea de pe lac la apus si de …tot . Apropo de case, aici gasiti si doua dintre casele de pe bancnotele romanesti- cea de 10 lei si cea de 200 lei, puteti vedea si fotografiile mai jos.

A doua zisub tema Taranul roman de la Razboi la Unire- am asistat la niste scenarii minunate de reconstituire istorica, traditii din viata taranului chemat la oaste, un scurt spectacol folcloric si o predica a parintelui Constantin Necula despre ritualul si importanta camasii taranului plecat pe front.

Chemarea la oaste, saparea de transee, activitatea dintr-un cort medical, instructia soldatilor, desfasurarea vietii cotidiene in razboi, primirea de scrisori de acasa sunt doar cateva din secventele reconstituite la muzeu cu prilejul acestui eveniment.

Va spunem sincer ca ne-am simtit fix ca si cum ne-am fi aflat pe platourile de filmare ale unei pelicule despre primul razboi mondial. A fost fascinant sa te intorci practic in timp si sa vezi cum era viata atunci, sa vezi costumele, armele, obiceiurile, cantecele pe care le cantau taranii romani. Bineinteles, o realitate cosmetizata, soarta a fost extrem de cruda cu multi dintre cei care au mers sa lupte pentru libertate, libertate pe care noi nici macar nu o mai constientizam, insa asta este alta discutie.

Aceste reconstituiri au fost realizate in parteneriat cu Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu si totul a fost impresionant. Am si filmat cateva dintre momentele mai importante pe Insta Stories si le-am salvat in Highlights, asa ca le puteti vedea pe contul de Instagram. Cuvintele sincer sunt de prisos, va lasam cateva fotografii, atat din prima zi de vizita cat si de la reconstituiri.

Cand mai treceti prin Sibiu, neaparat vizitati acest muzeu superb! Pretul unei bilet de intrare este de 17 lei, iar abonamentul pentru un an este de 80 de lei. Gasiti detalii despre program si alte informatii pe site.

muzeul astra centenar eveniment

muzeul astra

stergar taranesc astra
transee muzeul astra
muzeul astra sibiu octombrie
casa albastra muzeul astra

muzeul astra sibiuscoala muzeul astracu Simona- La Boheme Fille
suveniruri muzeul astrasuveniruri din muzeu

reconstituiri primul razboi mondial muzeul astra
reconstituire razboi muzeul astra
muzeul astra traditii populare centenar eveniment
reconstituire istorica muzeul astra sibiu
muzeul astra reenactment
muzeul astra reenactment 2
muzeul astra reconsituire primul razboi
muzeul astra Historical reenactment
muzeul astra flori
muzeul astra centenar eveniment reconstituiri istorice
muzeul astra centenar eveniment parintele nicula
muzeul astra case
moara de vant muzeul astra
eveniment centenar muzeul
crucea rosie primul razboi mondial muzeul astra
casa muzeul astra
casa taraneasca muzeul astra
casa taraneasca muzeu
casa vopsita albastru astra sibiu
cel mai lung tricolor romanesc muzeul astra
casa lemn muzeul astra  casa bancnota 10 lei muzeul astra
casa bancnota 200 lei muzeul astra

casa ferestre lemn muzeul astra

Comments

comments

Distribuie:

2 Comments

  1. Lavinia Suta
    octombrie 26, 2018 / 2:59 pm

    O experienta deosebita…nu stiam atatea lucruri despre Muzeul Astra, articolul vostru m-a convins sa il vizitez cand ajung in Sibiu.
    Pupici, lovely girls!

    • Dorina
      Autor
      octombrie 26, 2018 / 3:17 pm

      Ne bucuram mult ca postarea noastar te-a convinsa sa mergi la ASTRA, noi credem ca iti va placea, e foarte frumos <3 :*

Privacy Policy