fbpx

Summer foundation routine

Suntem sigure ca multe dintre voi isi doresc acum vara sa foloseasca cat mai putine produse de machiaj pentru ten din cauza caniculei. Noi, cel putin, am prefera de multe ori sa punem pe fata doar SPF si atat. Dar tenul nostru nu arata impecabil, asa ca avem nevoie si de acoperire, insa incercam sa folosim cat mai putine produse si cat mai potrivite.

E foarte important sa folositi produse potrivite fiecarui sezon in parte, sa va adaptati rutina nu doar in functie de ten, ci si de vreme. De exemplu pana acum cateva saptamani foloseam ocazional si fondul de ten Fit Me de la Maybelline pentru ca vroiam sa il terminam, insa ne-am trezit la un eveniment cu „fata scursa” si cu el strans inestetic la extremitatile fetei si asa ne-am dat seama ca nu e facut sa reziste la transpiratie si caldura.

foundation routine

Fondurile de ten pe care le folosim acum sunt doua: Neutrogena Healthy Skin si Almay Clear Complexion 4 in 1 Blemish Eraser- vi le-am aratat si in penultimul nostru haul. Le alternam in functie de ce avem nevoie.

Neutrogena Healthy Skin Foundation e super faimos in US si ne doream sa il incercam de mult timp, insa nu am avut ocazia pentru ca la noi in tara nu e disponibil, asa cum nu e nici Almay.
Neutrogena Healthy Skin e un fond de ten foarte fluid, deci e perfect si pentru tenul nostru uscat. Are acoperire mica spre medie si un finish matasos, se intinde foarte frumos si arata foarte bine pe ten. E fondul de ten perfect pentru vremea caniculara daca nu aveti imperfectiuni vizibile de acoperit. Poate acoperi mici semne, roseata moderata sau un cos, dar nu e potrivit daca aveti acnee de exemplu. Ne place mult ca lasa fata mai luminoasa si stralucitoare, dar nu uleioasa.

Noi avem nuanta Ivory 20 si e putin inchisa la inceput, dar se adapteaza foarte bine pe parcurs, devenind una cu tenul. E un fond de ten foarte natural pe care il recomandam cu caldura persoanelor ce isi doresc un machiaj minimalist vara. Un alt plus e ca are SPF 20. Nu e suficient, trebuie sa mai folositi si crema cu protectie solara, dar oricum un strat suplimentar de SPF nu strica niciodata. Noi il aplicam in majoritatea timpului cu Beauty Blender-ul si mai rar cu degetele.

Are si un pret accesibil, 36 de lei, singurul dezavantaj fiind lipsa pompitei pe care il trecem cu vederea pentru ca ne place mult 🙂

neutrogena healthy skin and beauty blender

Almay Clear Complexion 4 in 1 Blemish Eraser are o textura total diferita fata de Neutrogena. E un fond de ten destul de dens, cremos si trebuie lucrat mai atent cu el, adica intins mai bine pentru ca initial poate arata ca o masca. Noi il folosim cand ne dorim acoperire mai mare, din punctul asta de vedere se aseamana cu Revlon Color Stay. Ofera o acoperire medie si daca e aplicat in 2 straturi-mare. La acesta ne-am gasit nuanta perfecta, 100 Ivory, ni se potriveste manusa.

Ne place mai mult decat Revlon Colorstay pentru ca are un aspect mai natural si nu se simte atat de rau pe ten. Pe caldurile astea, nu stim daca am rezista sa folosim Revlon Colorstay, ni se pare un fond de ten care parca iti „sufoca” tenul si iti blocheaza porii. Cel de la Almay e mult mai ok din acest punct de vedere.

Costa 36 de Ron si ni se pare un fond de ten bun , care se potriveste atat tenurilor uscate, cat si celor mixte, dar si tenurilor care au probleme cu acneea. Contine acid salicilic si nu doar ca acopera acneea, dar si ajuta la tratarea ei.

Ambele fonduri de ten le gasiti pe site-ul Blacknight.ro, alaturi de alte produse interesante care nu se gasesc inca la noi.

almay clear complexion 4 in 1 blemish eraser

Ca si concealer in aceasta perioada folosim Maybelline Fit Me, un produs despre care auzisem o multime de pareri pozitive. E un produs cremos, dens, cu o acoperire medie si am inteles ca ar fi dupe dupa Nars Radiant Dupe Creamy Concealer, insa nu ne putem pronunta pentru ca nu l-am incercat pe acesta din urma. Nu se simte pe ten, are un aspect foarte natural si se aplica foarte usor datorita aplicatorului asemanator cu cel al unui gloss. Noi avem nuanta 15 Fair, care e putin mai inchisa decat tenul nostru, dar se adapteaza.

Acest concelear are o acoperire destul de buna, insa nu e foarte rezistent si trebuie fixat neaparat cu pudra. In caz contrar, se strange usor in liniile fine si cam „dispare” de pe ten, dar e oarecum de inteles pe canicula asta, nu? In Romania nu se gaseste inca, insa il puteti cumpara tot de pe Blacknight.ro in caz ca va tenteaza.

maybelline fit me concealer

Pentru ca fondul de ten si corectorul sa reziste pe ten pe aceasta vreme aplicam si pudra. Acum folosim pudra pulbere LR Colors de la LR Romania, pe care v-am aratat-o in ultimul nostru haul. Desi avem tenul uscat, pe aceste calduri si el produce sebum si transpira, asa ca e nevoie de ceva care sa fixeze fondul de ten si corectorul pentru a nu se strange in liniile fine si a nu migra de pe ten.

LR Colors e o pudra translucida, nu modifica culoarea tenului sau pe cea a fondului de ten, asa ca e perfecta si pentru persoanele cu tenul de culoare deschisa. Un alt plus al acestei pudre e ca nu incarca tenul, indiferent daca pui mai mult produs. Sistemul de dozare este foarte bun, nu curge foarte multa. Pudra nu e extrem de fina, adica nu e praf, fiind o pudra cu 95% minerale pure. Se aplica foarte bine pe ten si nu se vede inestetic, nu evidentiaza porii, are un aspect foarte natural. Desi nu mai incercasem nimic de la acest brand pana acum, am fost placut surprinse de pudra. E  perfecta pentru a tine sebumul sub control si pentru a fixa machiajul tenului.

Are 15 grame, o cantitate foarte mare, ne va tine cu siguanta o gramada de timp si costa 72 de lei.

pudra minerala lr cosmetics

Avand tenul uscat, nu aplicam pudra decat in zona T si sub ochi, asa ca aveam nevoie de o pensula micuta, iar pensula de blush LR by DaVinci e perfecta. Are o forma precisa si ne ajuta sa aplicam exact cantitatea de care avem nevoie in zonele dorite. E mult mai usor de folosit decat o pensula pufoasa, clasica, de pudra si nici nu absoarbe mult produs. Nu are perii extrem de fini, ceea ce face aplicarea mai precisa. E din par de capra si nu pierde fire la spalare, e o pensula foarte calitativa. Auzisem numai lucruri bune despre pensulele DaVinci, dar nu le testasem, insa acum ne-am convins ca au o calitate buna. Pudra si pensula de la LR Romania ni se par duo-ul perfect pentru tenul nostru.

pensula da vinci by lr cosmetics

Ne doream mult sa facem si un video in care sa va aratam cum aplicam produsele si cum sunt pe ten, dar, din pacate, nu am avut timp. Am tot amanat postarea in speranta ca o sa si filmam, dar am zis ca mai bine va prezentam acum detaliile si poate o sa includem un scurt demo in videoclipurile cu favoritele lunii sau alt video.

Voi ce produse de machiaj al tenului folositi acum vara?

summer foundation routine anotherside of me

concealer fit me 015

pudra LR Cosmetics

fond de ten almay clear complexion    neutrogena healthy skin foundation

neutrogena healthy skin; almay clear complexion; maybelline fit me   pudra lr romania

Save

Save

Save

Comments

comments

4 Comments

  1. Ana Maria Blog
    iulie 4, 2016 / 1:44 pm

    Foarte util articolul. Si eu am problema asta pe timp de vara cu fondul de ten, ca ma trezesc cu el scurs de pe fata. Ma tenteaza sa incerc cel de la Neutrogena dar momentan nu mai e in stoc.

    http://fashionsofa.net

  2. iulie 6, 2016 / 12:19 pm

    Ce poze frumoase faceti! 🙂
    Eu vara nu folosesc fond de ten si nici BB Cream! Doar daca trebuie sa merg la un eveniment, ceva!
    Pupici

  3. iulie 6, 2016 / 5:34 pm

    Eu de obicei folosesc crema BB pentru machiaj de zi, si nu mai folosesc fond de ten.
    Dar uneori folosesc pudra, si o aplic cu pensula. Am pensula de pudra Mary Kay, foarte faina si de buna calitate.

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

Privacy Policy