fbpx

Votează fiecare cu cine vrea, dar la urnă iese cine trebuie – Titanic Vals

Astă-seară am fost la o piesă de teatru genială, care nu are nevoie de nicio prezentare: Titanic Vals. Piesa s-a jucat la Nottara, cu sala plină, iar biletul pentru studenţi a fost gratuit, de la Unifest.

Această piesă mi-a trezit multe amintiri plăcute, am pus-o în scenă la liceu, în clasa a XI-a, eu am fost „regizorul” si am jucat şi rolul Daciei.

Mi-am dat seama că încă ştiam majoritatea replicilor şi am fost foarte melancolică la sfârştul piesei, mi-am dat seama ce repede a trecut timpul, parcă mai ieri eram intr-a XI-a, iar acum termin facultatea.

Piesa e valabilă şi în contextul actual, al campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, iar replica Daciei e genială: „Votează fiecare cu cine vrea, dar la urnă iese cine trebuie”. Aşa a fost şi atunci, aşa e şi acum: voturile se cumpără cu bani, toţi sunt nişte demagogi, iar noi sperăm de fiecare dată că situaţia se va schimba în bine, dar rămânem doar cu speranţa.

Deşi are o tentă uşor politică spre final, piesa e o comedie excepţională, cu replici pline de haz, cu răsturnări de situaţie, întâmplări neprevăzute şi personaje care întruchipează anumite tipologii din societate: soţul ţinut sub papuc, soacra „acră”, fiica supusă, mama vitregă rea etc. – din fraza asta mi-am dat seama că nu am scăpat nici acum de sindromul cărţilor de comentarii :))

Vă invit să mergeţi să vedeţi piesa, nu veţi regreta.

Comments

comments

Privacy Policy