Ignorat până acum de autorităţi, Centrul vechi al micului Paris de altădată va avea parte de o promovare originală începând cu această săptămână.
Fotograful Eugen Ciocan şi vedeta de televiziune Andreea Berecleanu s-au gândit la o modalitate unică de promovare a acestui loc – expoziţia de fotografie “Versus- Vedete pe ruinele Centrului Istoric“.
Se pare că manifestul celor doi a avut deja reacţii, deoarece primarul capitalei, Sorin Oprescu s-a întâlnit duminică cu proprietarii teraselor pentru a discuta despre organizarea acestor spaţii şi reabilitarea faţadelor clădirilor.
Zilele acestea, Centrul Vechi al Bucureştiului se află din nou în atenţia locuitorilor Capitalei.
Expoziţia fotografică “Versus: Vedete pe ruinele Bucureştiului” cuprinde 50 de fotografii ale unor personalităţi autohtone, care militează pentru reabilitarea Centrului Istoric.
Eugen Ciocan şi Andreea Berecleanu au avut ideea de a folosi haine de epocă şi de a realiza fotografiile pe Lipscani, printre moloz şi grafitti pentru a crea un contrast între eleganţa de dinainte şi “ruinele” prezentului.
Fotografiile, care sunt colorate manual vor putea fi admirate pe strada Lipscani, la Foto Cabinet, până pe 15 mai.
Se pare că vedetele care au tras semnalul de alarmă şi au promovat importanţa acestui loc unic au reuşit să-i atragă atenţia primarului Sorin Oprescu, care a vizitat duminică Centrul Istoric, unde a discutat cu proprietarii teraselor din zonă.
Faţadele unora dintre clădirile de pe Lipscani stau să cadă, fiind un adevărat pericol pentru trecători, pentru cei care stau în zonă şi pentru clienţii cafenelelor, dar primarul a spus că lucrările vor fi reluate săptămâna aceasta şi vor fi gata până la sfârşitul anului. Oprescu a conştientizat, se pare importanţa acestei zone şi doreşte să o transforme după model vienez sau francez, ceea ce înseamnă că terasele vor fi deschise tot anul, iar mobilierul va fi unul de lemn, în nuanţe deschise şi cu jardiniere cu flori naturale, care să fie în armonie cu specificul zonei. Primarul a mai adăugat că terasele vor începe să deschidă pe la începutul lunii mai. Să sperăm că va exista o diferenţă clară între molozul, gunoaiele, balcoanele care stau să pice şi fumul de grătar de acum şi zonă încărcată de istorie, frumos împodobită, cu flori, mobilier de lemn şi acorduri de muzică clasică care va fi gata la sfârşitul anului. Poate vom privi fotografiile vechi fără nostalgie şi vom putea spune că această zonă arată mai bine în prezent, decât în trecut şi ne vom putea fi mândri când spunem: Bucureştiul – Atunci şi Acum.
Eu și Cristina: „Dorina, ne faci de râs!”
Dar moșuleții de pe balcon sunt cei mai tari, ar trebui sa participi la un concurs de fotografie
Sar peste partea cu "Ne faci de râs" şi îţi mulţumesc pentru complimentul cu poza.
A ieşit drăguţ, dar mai ales ce simbolizează e important.
A fost ideea Elenei de fapt…
Dar eu am facut poza:)
So you can take all the credit for it! 😀