fbpx

Balnaca traditional wooden house

Inca de anul trecut de cand am fost la Rimetea, am promis ca o sa revenim in Apuseni pentru ca e o zona superba si nu am avut timp sa o exploram suficient atunci. Anul acesta am decis sa mergem si mai departe, in Bălnaca, unde am petrecut cateva zile de vis la una din cele mai frumoase cazari din Romania. Si nu exageram deloc cand spunem asta. Stiti ca de-a lungul timpului am fost cazate in tot felul de locuri minunate, insa Bălnaca Traditional Wooden House realizata de Nooks.by.Adybeca le intrece pe toate.

E uimitor ce pot face niste persoane talentate si creative dintr-o veche casa traditionala si o sura! Bunul gust și pasiunea pentru arhitectura au fost aduse la un alt nivel si au dat nastere uneia dintre cele mai frumoase cazari rurale din Romania situate in micul sat Bălnaca, din județul Bihor.

Realizata in stil boho si traditional, casuta are doua nivele si poate adaposti pana la 5 persoane. Se inchiriaza integral, pentru minimum doua nopți, prin Airbnb sau Booking.

Peste tot in casuta gasesti cate un colt de relaxare, unde iti vine sa te tolanesti cu o carte din biblioteca misterioasa (toate cartile au fost aranjate invers pentru a nu li se vedea titlul). Locul nostru preferat de relaxare era balansoarul din centrul camerei, dar si divanul de langa geam unde a fost odinioara prispa.

Totul arata impecabil, aranjat pana la cel mai mic detaliu. Am ramas surprinse ca orice, dar orice, pana si cele mai mici cescute din bucatarie (mai toate vasele sunt din ceramica de la Corund)  intregesc cumva povestea locului. Cu cat am petrecut mai mult timp in casuta, cu atat mai faceam cate o descoperire si ne miram de cat de frumos se imbina totul. Obiectele noastre preferate din casa au fost masa de bucatarie pe care o puteti vedea si in poze ca arata senzational, balansoarul, chiuvetele de ceramica, lustrele de ratan, „patul din dormitorul de la etaj si cescutele cu poison si antidote, pe care le-am surprins si in pzoe pentru ca erau super dragalase.

Balnaca Traditional Wooden House e locul perfect pentru relaxare, ca de altfel intreaga proprietate. In gradina casei ai mai multe hamace, un leagan, dar si un cub din sticla cu un pat, care arata senzational si doua corturi de glamping. Proprietatea nu are vecini si e mereu liniste, seara se aude doar sunetul greierilor si, stand asa in contemplare, traiesti sentimentul acela autentic de conectare cu natura.

Sa nu uitam de sura, care arata super dreamy si unde te poti strange cu prietenii sa jucati jocuri de societate (gasiti o multime in casuta) si sa beti un pahar de vin.

Mesele nu sunt asigurate, insa va puteti prepara singuri ce doriti, aveti si plita electrica si gratar afara (noi am profitat si am facut inclusiv porumb copt 🙂 si o multime de ingrediente lasate de proprietari in bucataria de la casuta, dar sunt si 3 restaurante in satul vecin, la doar cateva minute de mers cu masina.

Daca doriti sa imbinati relaxarea cu aventura puteti merge in Suncuius unde aveti o multime de activitati de experimentat: drumetii pana la pesterile si cascadele din zona, rafting pe Crisul Repede, si o multime de trasee de Via Ferrata. Daca nu sunteti asa aventurosi va puteti relaxa pe plaja din Suncuius, singura plaja la munte din Romania, asemanata de unii cu Krabi din Thailanda.

Noi am facut pentru prima oara rafting si ne-a placut atat de mult, incat am planuit deja sa incercam si pe un rau mai involburat in viitorul apropiat 🙂 Cea mai impresionata pestera pe care am vizionat-o in zona a fost Pestera cu Cristale din Mina Farcu, a fost pentru noi si prima oara intr-o mina, iar formatiunile din pestera sunt spectaculoase, fiind una dintre putinele pesteri din lume de acest gen. Nu seamana cu nimic din ce am vazut pana acum, chiar merita o vizita.

Cascada care ne-a placut cel mai mult din cele vazute a fost Vadu Crisului, ni s-a parut mult mai frumoasa ca mult laudata Bigar si aproape pustie- nu erau deloc turisti cand am fost noi.

Indiferent in ce colt al tarii locuiti si indiferent cat de departe e zona Apuseni de voi, chiar merita sa va luati cateva zile de concediu pentru a o vizita, cu siguranta veti fi surprinsi de frumusetea naturii, pe alocuri inca salbatica si plina de farmec. Si daca va doriti o cazare deosebită cand ajungeti in zona nu credem ca veti gasi ceva mai frumos ca Balnaca traditional wooden house, e pur si simplu de poveste!

balansoar interior nooks by ady beca apuseni

nooks by ady beca balnaca

cazari boho traditionale apuseni

cazare traditionala apuseni

cazare nooks by ady beca apuseni interior

casuta suncuius apuseni

balnaca traditional wooden house bucatarie
balnaca traditional wooden house baie
sura veche transformata in apuseni

nooks by ady beca balnaca apuseni

cazare nooks by ady beca in apuseni

cazare nooks by ady beca apusenicasuta balnaca apuseni

balnaca sura traditionala

casa traditionala transformata modern nooks by ady beca

nooks by ady beca apuseni

anotherside of me nooks by ady beca

balnaca nooks by ady beca

balnaca traditional wooden house

 

Comments

comments

Distribuie:

1 Comment

  1. Ana Bute
    august 23, 2022 / 7:17 pm

    Ce loc frumos amenajat cu gust 🥰 Cascada foarte frumoasa , un loc unde te incarci cu energie , te relaxezi .Este super ca poti sa faci diferite activitati ma incanta ca este si plaja acolo . Ce poate fi mai frumos ?

Privacy Policy